Kurser i Maskmakeri

MASKMAKERI

 

Mask: Matilda Bragner, elev StDH 2018

 

INTRODUKTION I MASKMAKERI

Datum för nästa kurs: 28-30 JUNI 2019

3-dagars introduktion i maskmakeri: Under denna kurs får du arbeta fram en egen karaktärsmask.  Vi jobbar med alla steg från kreativt idéarbete och design till skulptur och hantverkstekniker. Många lekfulla och kreativa övningar leder dig framåt i hur du kan överföra din inre idé till form och färg. Vi går igenom tekniker för skulptering i olika leror och du får förståelse för vad som gör teatermasker uttrycksfulla och spelbara. Du får också lära dig en snabb och användbar teknik för papier-maché som ger dig en hållbar och fin mask att ta med hem.

Introduktionskursen är en kreativ boost för alla med intresse för mask. Du får tid att undersöka din egen värld med hjälp av förberedande uppgifter som sätter igång din kreativa process innan vi ses. För att kunna tillgodogöra dig kursen fullt ut kan det vara bra med baskunskaper i skulptering. Annars inga krav på förkunskaper.

3 dagar. Tider: fredag kl.14-19, lördag & söndag 10-17.
Pris: 3.750 kr inkl.moms. Allt material ingår.
Mask: Daniela Krestelica, maskör.
 Välkommen med din intresseanmälan!
INTRESSEANMÄLAN

 ——————————————-

 

MASKMAKERI – FÖRDJUPNING

(efter introduktionskursen, eller om du har tidigare erfarenhet) 

Nästa kurstillfälle: SOMMARKURS 2-9 JULI 2019

Fördjupningskursen är på 6 intensiva och innehållsrika dagar. I denna fortsättningskurs fördjupar du dig mer i hantverkets alla moment för en välgjord och uttrycksfull halvmask för teater. Vi går igenom din idé och utvecklar och förfinar formgivningen ytterligare så att din mask passar perfekt för ditt/spelarens ansikte. Vi fördjupar kunskaperna kring vad som gör masken spelbar och intressant på en teaterscen. Hantverket tar vi också vidare till en ny nivå; du får ta form på din skulptur i gips och göra papier-maché av hög kvalitet i negativ gipsform, vilket ger dig en exakt kopia av din skulptur. Vi arbetar med grålump som är ett lättarbetat papper som också enkelt går att skära i, slipa och spackla för önskad finish.

I den andra delen av denna kurs har din mask torkat i sin form och du får vägledning i finisharbete, spackling, grundering och hur du kan måla för att på bästa sätt lyfta fram karaktären och de former du skulpterat. Vi hinner också avsluta med att ”tända” maskerna den sista dagen och helt kort undersöka vilka de nyfödda maskfigurerna är, i enklare improvisationer. Kanske fyller du på med både kostym, hår och accessoarer för att utforska din figur i sin helhet. Efter denna längre kurs har du lärt dig en teknik som används av professionella maskmakare och din mask kommer att hålla för många år i spel – om du så vill. Den som önskar kan få ett diplom efter avslutad kurs.

Mask: Frida Ottosson

Tider för sommarkurs: vardagar kl.10-16

Pris 7.500 kr inkl.moms för 6 dagar. Allt material ingår.

Ateljén ligger naturskönt i Enskede Gård i Stockholm. 8 min från Slussen!

Välkommen med din intresseanmälan eller frågor!

MAILA DIN INTRESSEANMÄLAN

Varmt välkommen!

Amanda Cederquist,
maskmakare & konstnär, Ateljé Donna dell’Arte
Mask: Camilla Brandslet

KONTAKT