Kurser

 Ateljé Donna dell’Arte erbjuder flera olika kurser, både för amatörer och proffs.

 Jag vänder mig till alla människor som längtar efter eller redan arbetar med att skapa; alltifrån pedagoger inom konst och drama till företagsteam som behöver en kreativ boost. Vi kan skapa i flera dagar eller bara några timmar. Vi kan fokusera på lek och kreativitet, eller fördjupa oss inom ett avancerat konsthantverk. Eller kanske både-och? Alla kurser går att beställa, dvs jag kan komma till er. Min ateljé rymmer max 8 deltagare, men hos er kan ni själva bestämma hur stor gruppen ska vara.

”Kreativt Maskmakeri”

är en inspirerande kurs för alla som är nyfikna på att skapa en egen mask. Vägen dit tar vi genom lekfulla, kreativa övningar som väcker lust och nyfikenhet; en inspirerande kurs om du vill utforska din egen kreativitet eller närma dig ett eget arbete med masker. Inga förkunskaper krävs för denna kurs.

Maskmakeri – fördjupning

är en längre kurs för dig som vill lära dig hantverket på allvar. Den passar dig som har en viss erfarenhet av skulptering eller något hantverk (dvs känner dig bekväm med att arbeta med dina händer i lite mer avancerade tekniker), t.ex. blivande eller yrkesverksamma maskörer, dockmakare, maskmakare, konstnärer, eller på annat sätt hantverksvana kreatörer.

Miniutbildning i Dockteater

är en ny liten utbildning som sträcker sig över en termin. Tanken med denna kursserie är att du ska få möjlighet att förverkliga ett eget projekt som på något sätt innefattar dockor. Du får handledning genom alla grundläggande moment för att kunna förverkliga din dröm. Genom fyra moduler får du gå igenom idéarbete, formgivning, skulptering, utforskande av din berättelse/idé, dockspelstekniker och framställning/presentation. En viss vana att skapa med händerna är en fördel.

Kurs hos er?

Alla kurser går bra att beställa, dvs att jag kommer till er och håller dem på en plats ni ordnar.  Har ni specifika önskemål så anpassar jag innehållet för era behov.  De uppsökande kurserna kan passa t.ex. pedagoger inom konst och drama, frigrupper som vill skapa sina egna masker eller dockor,  eller vilket annat gäng som helst som längtar efter att utforska denna konstart!

Kurserna kan handla om att förlösa era kreativa idéer inför ett projekt, Det går att jobba i mycket enkla tekniker med fokus på det lekfulla skapandet, enbart kreativa övningar för att sätta igång fri skulptering, eller fördjupning i avancerade hantverkstekniker. Kanske vill ni jobba med spelteknik och improvisation i första hand, eller självutvecklande, kreativa processer? Tveka inte att komma med frågor och förslag! Skicka ett mail och beskriv era önskemål, så hittar vi en form som passar just er!

Läs mer om kurserna under respektive flik.

Intresseanmälan till samtliga kurser, eller för att få nyhetsbrev när något nytt är på gång:

INTRESSEANMÄLAN WORKSHOP