KURSER

2020

Kortare kurs på 4 dagar.  Nästa tillfälle 5-8 mars kväll/helg eller: 6-9 april dagtid. Samma innehåll.

Kreativt Maskmakeri är en perfekt start för att lära sig grunderna i maskmakeri. Du får utveckla en egen maskkaraktär med hjälp av lekfulla övningar som tar dig framåt i processen. Inga förkunskaper krävs för denna kurs. Även om en viss vana att skulptera är en fördel.

Har du tidigare erfarenhet så anpassar jag svårighetsgraden individuellt, så kursen kan ge dig mycket oavsett din nivå.

Tider kväll/helg-kurs 5-8 mars: to-fr kväll kl.16-20, lö-sö 10-17 med lunchpaus

Tider dagkurs 6-9 april: mån-tors kl.10-16

Skicka din intresseanmälan tillsammans med ett kort brev om dig själv, via ”intresseanmälan”-knappen nedan, så svarar jag så fort jag får möjlighet.

Kurs på 6 (3 + 3) dagar. Nästa tillfälle i april 2020.

Maskmakeri fortsättningskurs är för dig som vill jobba professionellt med att tillverka (lösa) masker för teater. 

Vi fördjupar förståelsen för formgivning och skulptering av karaktärsmasker, går igenom hantverkstekniker för att ta form i gips, cachera en fin och stark papier-maché, mm. 

Denna kurs kräver att du har en viss tidigare erfarenhet av hantverk. 

Har du ingen erfarenhet av maskmakeri tidigare så kan du börja med grundkursen för att få en bra bas och sen gå denna fortsättning. Är du osäker på din nivå så skicka några bilder till mig på tidigare arbeten. Alla frågor är välkomna! Mail via knappen längst ner på sidan.

Kurs på 3 dagar. Nästa tillfälle 8 -10 maj 2020

Du lär dig grunderna i maskspelsteknik. Inga förkunskaper krävs.

Vi börjar med neutralmasker och övar närvaro och grundtekniker för maskspel. 

Därefter får du göra enklare improvisationsövningar med karaktärsmasker i Commedia dell’Arte-stil.

Har du gått min kurs i tillverkning innan så har du kanske en egen mask att jobba med.

Skicka din intresseanmälan via knappen nedan, så svarar jag så fort jag får möjlighet.

(Tidigare ”Miniutbildning i Dockteater”) Ny grupp startar HT 2020. 

Utveckla ett helt eget dockteaterprojekt i en engagerad grupp under två terminer. Vi träffas sammanlagt 8 helger i ateljén, ca en helg i månaden.

Du bestämmer omfattning och jobbar i din egen takt. Jag coachar dig igenom alla steg så att du kan förverkliga din idé. 

Vi går igenom idéarbete, formgivning, berättelse, dockmakeri, spelteknik, dockteaterscenografi. Coachning och handledning i mellantiden.

Läs vad tidigare deltagare tyckte om utbildningen längst ner på denna sida.

Maila via intresseanmälan-knappen nedan, så får du mer utförlig info om upplägget, schemat och priser. 

BILDER FRÅN KURSERNA

DELTAGARE OM UTBILDNINGEN

-Skriv din blivande dockas dagbok! -Va?! -Hur bor din docka? Vad äter din docka till frukost? -A-ha! Att skapa en docka handlar inte BARA om lera. gips och skumgummi... Amanda uppmanade oss att hela tiden söka dockans personlighet parallellt med själva docktillverkningen. Vi fyllde våra dockor med innehåll: känslor, drömmar men också rörelsemönster och röst... Gruppen var en stor tillgång; efter varje moment samlades vi och reflekterade över varandras arbeten - oerhört lärorikt! Magdalena, kostymdesigner
Magdalena
Kostymdesigner
Genom dockmakarens symboliska öga öppnas en för mig förtrollande värld där allt är möjligt.
I miniutbildningen har jag inte bara funnit tekniska och spännande kunskaper utan har också fått möta lika olika unika likasinnade. Det är en rikedom att mötas och dela våra erfarenheter.
Kan varmt rekommendera Amandas skickliga sätt att lära ut! Det har öppnad vårt magiska dockspels öga. När man börjar vill man bara ha mer för att det är så roligt! Är nu full av inspiration att gå vidare med min produktion. <3
Katrin
Kultur/symbolpedagog
”Det här kan du lösa på olika sätt, så här, så här eller så här. Det sista sättet är onödigt krångligt. Jag själv hade nog gjort så här.” Jag, som byggt en och annan docka tidigare, får plötsligt insikter som leder vidare. Det är ren härlighet att få ta del av sakkunskapen, kunnandet, handgreppen. Och också kraven: dockan ska vara spelbar, hållbar, tänk 200 föreställningar... Parallellt i gruppen pågår sju andra dockbyggen, alla olika. Så inspirerande att följa! Ja, ni ser – den här kursen är det bästa jag gjort på mycket länge. Lärt mig så otroligt mycket och vet plötsligt hur jag ska ta nästa steg. Och såklart ska man göra sånt här i grupp!
Ebba
Barnbibliotekarie