ÖPPEN ATELJÉ 2/3

Under Öppen Ateljé den 2/3 visade jag några nya mekaniska verk med figurer. Jag fortsätter i vår på tema rörliga tablåer, som jag närmat mig från olika håll de senaste åren, både som scenograf och i mina egna produktioner med dansare under 2020-23 (se mer HÄR OBS: scrolla ner på sidan för att se vuxenproduktionerna). 

Det jag arbetar med i ateljén just nu kan delvis kännas igen ifrån min utställning LIMBO på Galleri Candyland 2015 , som var en start för de rörliga inslagen i mina verk. Igenkännbart är även de existentiella teman och arketypiska – ibland surrealistiska – figurerna som jag gärna återkommer till.

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev HÄR om du vill ha inbjudningar till performance och utställningar. Du kan även hålla koll via min Facebook sida eller Instagram

Foto: Lina Wirén 

KOMMANDE UTSTÄLLNINGAR, ÖPPEN ATELJÉ & EVENT

Utställning vid Mosebacke torg i maj!

Pigmentadesign Mosebacke Har ett litet gulligt galleri på Hökens gata 12 (nästan högst upp i backen). Där kommer jag att ställa ut en karusell för meditation i vår, och även ha försäljning av små fina skulpturer för både vägg och bord. Vernissage v.20

Återkommer med mer detaljer. 

Tidigare utställningar

LIMBO 2015

 

Från Candylands hemsida:  

”Limbo

Träd in i Amanda Cederquists rum, en plats för ovissheten inför det nya, efter en transformation där en del av oss dött och det vardande ännu är i sin linda. Filosoferna är betraktare och bär djurhuvuden. Ifrån universums spetsduk hänger puppor som himlakroppar, med fröet till det som ska födas. Rörelserna i rummet är långsamma och suggestivt drömska. Plötsligt en tableaux vivant, något otäckt, något komiskt. Vi möter den behornade Baphomet – en amorfisk, ambivalent gestalt och naturkraft.

Amanda Cederquist är konstnär, scenograf och dockmakare sedan 1990.

logo_bkf
Utställningen är genomförd med stöd från Konstnärsnämnden.

Amanda Cederquist är inbjuden av Teresia Oweson”