KURSER
mask & dockor

MASKMAKERI

I denna kurs på 4 dagar får du alla verktyg för att skapa en egen, personlig maskkaraktär och en välgjord mask i papier-maché. Vi avslutar med en dag grundläggande spelteknik. 
Kursen går även att göra på distans.

MASKSPEL

Kursen i maskmakeri avslutas alltid med en kort introduktion i spelteknik med den mask du skapat själv. Men det går också att lägga mer tyngdvikt vid speltekniken och ge det ytterligare några dagar för fördjupning. Alternativt boka en kurs för enbart maskspel där jag tar med ett galleri av olika typer av hel- och halvmasker för att undersöka under 3-5 dagar.

DOCK PROJEKT

Skapa ett eget konstnärligt projekt med dockor under en termin (med en fysisk träff/mån) Du får handledning genom alla moment för att förverkliga en egen mindre produktion.
Kursen bygger på att du har ett eget projekt du vill genomföra och är beredd att jobba självständigt mellan träffarna.

DOCKSPEL

Dockteater är ett rikt och varierat område med flera olika tekniker. I denna kurs presenterar jag de vanligaste spelteknikerna och gruppen skapar egna enklare speldockor att träna principer för spelteknik.


Kursledare på samtliga kurser är Amanda Cederquist
Med över 30 års erfarenhet som konstnär med specialisering på mask och dockor för scen.


OMDÖMEN

"Amanda är en otrolig lärare. Hon jobbar väldigt pedagogiskt och har skapat ett uppägg där alla kan följa med oavsett bakgrund under denna korta intensiva perioden. Hon styr hela gruppen samtidigt som hon tar varje deltagares kunskap i beaktning och hjälper var och en för sig med det den behöver. Hon har sååå mycket kunskap att ge vidare och det var otroligt att få vara del av detta. Det var en väldigt fin grupp och jag tyckte att det var inspirerande att alla hade annorlunda bakgrunder. Vi har lärt mycket av varandra, varandras processer, ingången och användningen av masken"
Mary, artist och konstnär
"Att själv ha genomgått denna process hjälper förståelsen för den som ska ha masken på scenen. Många tekniker som vi lärde under workshopen kommer jag även kunna använda i andra delar av mitt jobb som inte är mask."
2552fcdb-4121-4fa6-8d1a-10a604fa542b
Anders, Kostymdesigner och scenograf
"Det var så hög kvalitet pedagogiskt, artistiskt, kreativt. Utmanande som det skulle vara för att gå djupare i sitt skapande. Jätteglad!"
be88d419-15b7-46a6-90bd-1b26f7b5746e
Dansare
"Det var en härligt kreativ process och Amanda lockade på ett lekfullt sätt fram dragen hos de karaktärer som vi skulpterade och som till slut blev våra masker. Jag är imponerad över att jag klarade alla hantverksmoment. Mycket bra handledning."
Annika From Borg, Skådespelare Teateralliansen
"En annan ingång till karaktärsarbete. Att få verktyg att skapa en karaktär på det här viset, så långt ifrån vanligt skådespelararbete. Att vara igång så kreativt får mig att må bra och vara aktiv i jobbsökandet i mitt rätta element. Får även idéer att utveckla på egen hand. Så berikande att möta konstnärer med andra ingångar i yrket.
IMG_2425
Skådespelare, frilans
"Amanda var toppen som kursledare!! Så pedagogisk, tydlig och rolig!"
278626_10151401172441584_1305853188_o
Anke Laerenbergh, konstnär, scenograf
Helmasker (täcker hela ansiktet), från kurs med maskörstudenter på Stockholms Konstnärliga Högskola. Foto Per Bolkert