SOMMARKURSER
2023


MASKMAKERI

Lär dig grunderna i Maskmakeri.
I denna kurs på 2 x 3 dagar får du alla verktyg för att skapa en egen, personlig maskkaraktär och en välgjord mask i papier-maché. Vi avslutar med en dag grundläggande spelteknik.

DOCKPROJEKT

Skapa ett eget projekt med dockor.
Kurs på 4 x 3 dagar (en träff/mån) med handledning som hjälper dig genom alla moment. För mer information gör en intresseanmälan och skriv några rader om vad du vill skapa (inte bindande)

COACHNING

Behöver du/ni hjälp med tips om hantverkstekniker, speltekniker, val av masker/dockor, eller behöver du komma över några trösklar för att ditt eget projekt ska bli av. Ibland behöver vi ett bollplank för att nå målet, se möjligheterna, pröva tankarna och komma vidare. Jag är utbildad coach och har lång erfarenhet av konstnärligt skapande. Hör av dig så utformar vi ett upplägg som passar dina behov. En halvtimmes gratis konsultation om du vill höra mer om vad du kan få hjälp med.

PÅ DISTANS

Har du svårt att komma till Stockholm eller har behov av distanskurs av andra skäl? Både grundkursen i mask och coachning av egna projekt går bra att ordna på distans med zoom. Det kan vara för dig privat eller om ni är en större grupp i en annan stad som vill gå kursen tillsammans. Efter överenskommelse kan kursen även göras i en kombination av distans och fysiska träffar, i Stockholm eller hos er.
Skicka en intresseanmälan och skriv gärna kort om vad som önskas, så tar vi det därifrån

KURSTIDER SOMMAR 2023

GRUNDKURS MASKMAKERI

 

Grundkursen kräver inga förkunskaper. Du får uppgifter som hjälper dig att utveckla en maskkaraktär och handledning genom alla moment av hantverket. När du format en tydlig idé får du skulptera din mask och sen ”cachera” (papper-maché), dvs direkt på din skulptur. Sista dagen får du pröva att spela med din mask med introduktion i enklare improvisationsteknik.

7- 9 juni och 14-16 juni 

28-30 juni och 5-7 juli

12-14 juli och 19-21 juli

PRIS: 7.500 kr (ink.moms)

 

FORTSÄTTNING MASKMAKERI

 

Fortsättningskursen kräver att du gått grundkursen eller har motsvarande förkunskaper. Du kan utveckla din tidigare maskfigur eller komma med en ny skulptur. Kursen har ett större fokus på mer avancerat hantverk. Du får lära dig att ta form av din skulptur i gips och cachera i negativ form med grålumpspapper. Även denna kurs avslutas med att vi ”tänder” maskerna (provar att spela med dem). Hantverkstekniken du lär dig håller mycket hög kvalitet och är även användbar för t.ex. attributmakeri.

26-28 juli och 2-4 augusti

9-11 augusti och 16-18 augusti

PRIS: 7.500 kr (inkl. moms)

 

Allt material ingår i priset. Du får pröva flera olika tekniker under den kreativa processen i grundkursen.

Ateljén som vi arbetar i ligger i Enskede i Stockholm. Gruppen är liten (5-6 deltagare). Detaljerad vägbeskrivning och adress får du med välkomstbrevet. Eller ta kontakt via mail om du har frågor. Kurserna är uppdelade på två tillfällen ons-fre. Finns det önskemål på en sammanhängande kurs (t.ex om du kommer resande långväga ifrån) så meddela dina behov, så kan det bli ett nästa tillfälle anpassat för en ny grupp. Det går också att köpa in kurserna om ni har egna lokaler, då kan gruppen vara upp till 15 personer. Maila för kontakt.

Halvmasker. Bild från en längre kurs med maskörstudenter på Stockholms Konstnärliga Högskola. Foto Per Bolkert


OMDÖMEN

"Det var en härligt kreativ process och Amanda lockade på ett lekfullt sätt fram dragen hos de karaktärer som vi skulpterade och som till slut blev våra masker. Jag är imponerad över att jag klarade alla hantverksmoment. Mycket bra handledning."
Skådespelare Teateralliansen
"Amanda är en otrolig lärare. Hon jobbar väldigt pedagogiskt och har skapat ett uppägg där alla kan följa med oavsett bakgrund under denna korta intensiva perioden. Hon styr hela gruppen samtidigt som hon tar varje deltagares kunskap i beaktning och hjälper var och en för sig med det den behöver. Hon har sååå mycket kunskap att ge vidare och det var otroligt att få vara del av detta. Det var en väldigt fin grupp och jag tyckte att det var inspirerande att alla hade annorlunda bakgrunder. Vi har lärt mycket av varandra, varandras processer, ingången och användningen av masken"
Dansare och kostymdesigner
"En annan ingång till karaktärsarbete. Att få verktyg att skapa en karaktär på det här viset, så långt ifrån vanligt skådespelararbete. Att vara igång så kreativt får mig att må bra och vara aktiv i jobbsökandet i mitt rätta element. Får även idéer att utveckla på egen hand. Så berikande att möta konstnärer med andra ingångar i yrket."
Dansare, frilans
"Att själv ha genomgått denna process hjälper förståelsen för den som ska ha masken på scenen. Många tekniker som vi lärde under workshopen kommer jag även kunna använda i andra delar av mitt jobb som inte är mask."
Scenograf
"Amanda var toppen som kursledare!! Så pedagogisk, tydlig och rolig!"
Skådespelare
"Det var så hög kvalitet pedagogiskt, artistiskt, kreativt. Utmanande som det skulle vara för att gå djupare i sitt skapande. Jätteglad!"
Skådespelare
Helmasker (täcker hela ansiktet), från kurs med maskörstudenter på Stockholms Konstnärliga Högskola. Foto Per Bolkert