PERFORMANCE & EVENT

Våra liveperformance har skapat magi på offentliga kulturevenemang och privata fester i över tio år nu. Gemensamt för dem är de antropomorfa figurerna; stora djurmasker med mänskliga kroppar. Temat går att variera i det oändliga och djuren har en stor garderob av kostymer att välja ifrån. Beroende på festens tema kommer vi med förslag efter att vi hört hur ni tänkt det hela.

Det kan göras mycket enkelt med bara en figur som minglar en stund, till en mer omfattande helkväll eller heldag där vi laddar upp med vackra tablåer och spännande figurer som passar i er miljö och temat för ert event. 

LIVEPERFORMANCE
FAMILJ & BARN

FAMILJE MINGEL

Det mest populära och garanterat barnvänliga minglet är våra söta katter. De kommer ofta i par och kan ha med sig en bebis i korgen. För lite otäckare eller skojigare mingel finns mycket att välja på. Dessa event anpassas efter sammanhanget och önskemål utifrån festens tema.

TABLEAUX VIVANT

En uppbyggd installation på specifik plats, med levande figurer. Bilden är i sin komposition redan en berättelse och inget större drama sker. En meditativ installation att reflektera över i ett sammanhang där publiken rör sig fritt; t.ex en kulturdag. 

Filklipp från Kulturdag i Strängnäs 2022. Katterna minglade runt i stan under ca en timme. På torget spelade de ett parti schack medan en klunga nyfikna barn och farbröder bevakade deras nästa drag. Magi i all enkelhet. 

Spelare i filmen med kattpar & ägg: Karin Jemsby och Martin Hasselgren

LIVEPERFORMANCE
UNGDOMAR & VUXNA

MINGEL FÖR VUXNA

Mingla med mystiska figurer som väcker mer av skräckblandad förtjusning? Våra ”vuxen-mingel” har återkommande varit ett inslag på Medelhavsmuséets öppningar av nya utställningar. I museets redan laddade miljö av egyptisk mystik har vi bjudit på en mer vuxenanpassad underhållning. Performance och mingel går bra att boka även till privata tillställningar. 

DANSPERFORMANCE

Detta koncept är anpassningsbart och kan vara alltifrån en dansad variant av Tableaux Vivant till en rörlig dansperformance som rör sig över större ytor. Inomhus eller utomhus. Till skillnad ifrån renodlat mingel har vi här förberett en enkel berättelse på ett tema som passar sammanhanget. Ett slags rituellt bildspel i rörelse. Drömsk, vackert och mystiskt. 

Projekt Animal Dreams är ett undersökande projekt kring mask och dans. Våra dansperformance kan se ut såhär, eller med andra djur och andra teman. Ibland mer stilla och ibland rörligare. Klicka på Youtube-ikonen för att se fler klipp, så får du en smak av hur det hela kan upplevas. Stämningen är ofta drömsk, ordlös, som en poetisk, levande målning / scenbild placerad någonstans i er miljö. Inomhus eller ute, i dagsljus eller mörklagt. Alltid improviserat utifrån en given tablå.

Dansare i film med tre hästar: Karin Jemsby, Martin Hasselgren och Bernard Cauchard. Dansare i film med katt och ägg: Karin Jemsby